전공 | 과정 | 교과목번호 | 교과목명 | 학점시수 | |
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국문 | 영문 | ||||
외식 산업 학과 |
석사 과정 |
20000 | 연구윤리 | Research Ethics | 0-0-0 |
26001 | 외식영양학특론 | Special topics in eating-out nutrition | 3-3-0 | ||
26002 | 식자재관리 | Food materials management | 3-3-0 | ||
26003 | 호텔관광외식산업 | Hospitality industry | 3-3-0 | ||
26004 | 와인과 음식 | Wine and foods | 3-3-0 | ||
26006 | 메뉴관리 | Menu management | 3-3-0 | ||
26007 | 서비스경영실무 | Service operation management | 3-3-0 | ||
26009 | 외식회계 및 재무관리 | Foodservice accounting & financial management |
3-3-0 | ||
26010 | 광고와 마케팅전략 | Advertisement & marketing | 3-3-0 | ||
26012 | 아시아음식문화 및 개발 | Asian food culture & development | 3-3-0 | ||
26013 | 고객행동심리 | Psychology of customer's behavior | 3-3-0 | ||
26015 | 음료상품학 | Beverage management | 3-3-0 | ||
26016 | 서양음식문화 및 개발 | Western food culture & development | 3-3-0 | ||
26017 | 외식창업과 프랜차이즈 | Franchise of foodservice industry | 3-3-0 | ||
26019 | 건강기능성 메뉴 | Health functional food | 3-3-0 | ||
26020 | 외식산업 세미나 및 현장실습 | Seminar in foodservice management | 3-3-0 | ||
26021 | 레스토랑위생안전관리실무 | Restaurant hygiene and Safety management | 3-3-0 | ||
26022 | 외식조리과학특론 | Cookery science in foodservice | 3-3-0 | ||
26023 | 한국음식문화특론 | Korean traditional food culture | 3-3-0 | ||
26024 | 제빵제과 | Bread & cookie practice | 3-3-0 | ||
26025 | 음식동의보감 | Food thesaurus | 3-2-2 | ||
26026 | 연구방법론 | Research methodology | 3-3-0 | ||
26027 | 푸드스타일링실제 | Food Styling practice | 3-3-0 | ||
26028 | 한식의세계화전략 | Globalization strategy of Korean food | 3-2-2 | ||
26029 | 약선 | Medical foods | 3-3-0 | ||
26030 | 식음료창업학특론 | Advanced Theory & Practice of Food & Beverage Entrepreneurship |
3-3-0 | ||
26031 | 분자요리 | Molecular Cuisine | 3-3-0 |